Bijna iedereen heeft er een zwak voor: eekhoorns. Het zijn nou eenmaal ontzettend leuke en slimme beestjes! Helaas zul je ze niet heel snel tegenkomen in je tuin. Wil je een eekhoorn spotten, dan moet je simpelweg een beetje geluk hebben. Maar, door het plaatsen van een eekhoornhuisje vergroot je die kans wel! En wees eens eerlijk: eekhoorns in de tuin, wie wil dat nou niet?

Waarom een Eekhoorn huisje

Net als bij vogels, wordt het ook voor eekhoorns steeds lastiger om een geschikte schuil-, nest- en broedplaats te vinden. Dit heeft onder andere te maken het feit dat er jaarlijks talloze hectaren aan bossen verdwijnen. Je ziet hierdoor dat eekhoorns steeds meer onder druk komen te staan, ook in Nederland en België. Dit gebeurt op een dusdanig rap tempo dat het toch zorgwekkend begint te worden. Er wordt niet altijd even snel bij nagedacht, maar wij kunnen er nog wel wat aan doen! We kunnen veel voor eekhoorns betekenen door het plaatsen van een eekhoornhuisje. Het leuke is dat wanneer je in jouw omgeving een eekhoornhuisje plaatst, eekhoorns hier optimaal gebruik van maken. Zo gebruiken ze het huisje in de koude maanden om te overwinteren, te slapen, en ook om hun voedsel in op te slaan. Voor je het weet hebben ze al een nest gemaakt. Eekhoorns zijn erg slim en hebben al snel door hoe ze de eekhoornhuisjes kunnen binnentreden. Vaak doen ze dit op een acrobatische manier. Het is werkelijk waar een spectaculaire show om te zien hoe eekhoorns optimaal gebruik maken van zo’n huisje.

Om ervoor te zorgen dat de eekhoorn het huisje ook daadwerkelijk gaat gebruiken, is het erg belangrijk dat je het huisje goed ophangt. Zorg er allereerst voor dat je het huisje op een goede hoogte plaatst. De ideale ophanghoogte varieert tussen de 3 en 5 meter hoog. Misschien wel de meest voorkomende doodsoorzaak van eekhoorns is dat ze gebeten worden door huisdieren (honden en katten). Dit kun je simpel voorkomen door het bovengenoemde advies op te volgen. Waar je nog meer op zou moeten letten, is dat je het eekhoornhuisje op een rustige plek in de tuin hangt. Indien je meerdere eekhoorn nestkasten wilt plaatsen, plaats ze dan tegenover elkaar, in elkaars zicht. Dit geeft ze een extra vertrouwd gevoel. Misschien wel erg voor de hand liggend, maar zorg er ten slotte voor dat je het huisje goed bevestigd, om te voorkomen dat de eekhoorn van een hoge hoogte een valpartij maakt en daardoor wellicht wel dood zou kunnen gaan. Tuindirect verkoopt alleen nest- en voederhuisjes van hoge kwaliteit, om de veiligheid van de beestjes ten allen tijde te waarborgen.

Het huisje kan aangepast worden aan uw wensen

Voor meer informatie email ons info@rwhoutidee.nl

levertijd 12 werkdagen 

Prijs is exclusief verzendkosten 

Haal de Eekhoorn in uw tuin

Eekhoornhuis

€ 59,95
Haal de Eekhoorn in uw tuin

Eekhoornhuis

€ 59,95

Handgemaakte houten Eekhoorn villa

Leuk huisje voor aan de boom of schutting 

De Eekhoorn kan hierin heerlijk slapen en naast het huisje op de picknicktafel eten.

Gemaakt van vurenhout

Afmeting totaal 30L x 44B x 30H

Levertijd ongeveer 12 werkdagen

Prijs is exclusief verzendkosten